dissabte, 5 d’abril del 2014

truc del Govern per a que els catalans a l'estranger votem el 9-N

Del Singular Digital
Política | Q.S. | Actualitzat el 04/04/2014 a les 10:33

El truc del Govern per tal que els catalans a l'estranger votin el 9-N

Francesc Gambús, eurocandidat d'Unió, explica el sistema que podran utilitzar per participar a la consulta
La Generalitat recomana als catalans residents a l'estranger que guardin una còpia del certificat que els envia l'Oficina del Cens Electoral, la "targeta censal per a les eleccions europees", perpoder participar a la consulta . Així ho ha explicat aquest matí al programa El Món a RAC1, eldirector general de Relacions Exteriors de la Generalitat i eurocandidat d'ÚDC,  Francesc Gambús.
Gambús ho ha consultat al Departament de Governació davant de l'allau de preguntes
formulades pels catalans que viuen a fora sobre com podran participar a la consulta. I la respostaés que el mateix certificat que ara envia l'Oficina del Cens Electoral als que demanen votar a leseuropees podrà servir com a document acreditatiu a la consulta del 9-N.
Segons ha detallat Gambús, n'hi haurà prou de fer-ne una fotocòpia, perquè l'original el faran servir a les eleccions europees del mes que ve. El certificat, això sí, només el poden demanar araels catalans que estan inscrits en el cens d'espanyols residents a l'estranger. Aquest paper, però no serà imprescindible per votar a la consulta, però sí que pot servir per facilitar els tràmits i la paperassa.
En paral.lel, la Generalitat està a punt d'activar una altra eina perquè els emigrants puguin
participar a la consulta: un registre de participació en què es podran apuntar voluntàriament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada